fredag 21. oktober 2016

Blomkålsuppe med revet parmesanost og serranoskinke

Om retten
Denne blomkålsuppa smaker virkelig godt. Den skal være kledd med italiensk parmesanost og spansk serrano skinke. Noe lignende har du kanskje ikke smakt før. Den står seg godt alene eller som forrett. En hvit brud, hvis ansikt er dekt av et slør av italiensk snø og en solid spansk rustning, med smak av salte tårer under. Du kan godt forelske deg litt i denne retten, for under lagene venter virkelig et nydelig hvitt hav på deg.
Anbefaler godt grovt hjemmebakt brød med meierismør til. 

Ingredienser
Til 2 sultne menn

Suppe:
Blomkålsuppe 
Enten: 
fersk fra kjøla på REMA 1000
Eller:
1 stk blomkål
1⁄2 stk finhakket løk
5 dl vann

3 dl crème fraiche 
2 stk hønsebuljong
2 dl helmelk
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper


Parmesanost
Serranoskinke
Persille
Tidbruk ⏰

25-30 minutter

Slik gjør du
Ha blomkål buketter,løk,vann,creme fraiche,melk,buljong i en gryte og varm opp suppa langsomt på middels varme. Rør av og til. Tilsett salt og pepper. Mens suppa sakte varmes opp, kan du dele opp og steke Serrano skinka lett. Beregn 2-3 skiver per tallerken. Sett den til siden og riv parmesanost til topping. La suppa småkoke til blomkålen er ferdig. Ta ut noen buketter og kjør resten med stavmikser. Ha suppe i dyptallerkner, ha i noen buketter og strø revet parmesan oppå. Strø til slutt på godt med lettstekt serranoskinke biter og litt persille.
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...