mandag 31. oktober 2016

Djevelens sjokoladekake i grill


Om retten
Det er Halloween i kveld! Når korga med godter er sikret til ungene, hva kan vi voksne kose oss med da? Jeg kom frem til at en skikkelig god konfektkake, best kjent som djevelens sjokoladekake, vel måtte passe. Kaka har kanskje en litt sur og bitter smak synes jeg, med litt balsamico-eddik og MYE mørk kokesjokolade. Litt ironisk er det kanskje at dette muligens er den sunneste kaka jeg har lagd, full av antioksidanter til hjelp mot frie radikaler.😄 Med god kaffe til, blir den uansett en liten åpenbaring. Den smelter på tunga, og gir en helt nydelig smaksopplevelse. For å gjøre seg fortjent til navnet og dagen, fant jeg ut at denne kaka vel burde "brenne i helvete", så hva passer da bedre enn å bake den under et flammehav på grillen? 
Her er det bare å gle seg til ei litt spesiell kake. 
Riktig god halloween!

Ingredienser
50
gr mørk sjokolade, finhakket
65 gr kakao
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
150 gr smør, mykt
425 gr sukker
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
3 stk egg
2 dl creme fraiche
1 ts balsamico-eddik
2,5 dl kokende vann
1 dash smør og mel til formene

Fyll
7 dl kremfløte
675 gr mørk sjokolade, finhakket
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

Tilbehørbjørnebærsaus

Tidsbruk:
Ca 2 timer

Slik gjør du
Forberedelser:
Sett grillen på 190 C.
Finn frem to faste kakekakeformer til å ha under kakebunnene for å unngå at de blir svidd ved ved steking, og to vanlige som kan åpnes/lukkes. Har du ikke grill, bruk vanlig stekeovn, uten to faste kakeformer under. Ha bakepapir i bunn som klemmes fast og smør formene godt. Dryss på litt hvetemel.

Kakebunner: 
Smelt så 65 gr sjokolade forsiktig på ei stekepanne. Bland i mel, bakepulver og salt. Sikt det etterpå over i en bolle klar for videre bruk. Ta frem en ny bolle og visp sammen sukker og smør til det blir lett og luftig. Ha så i vaniljestang, egg, creme fraiche og balsamico eddik. Visp inn melblandingen. Ha så 2,5 dl kokende vann for å smelte sjokoladen godt i deigen. Hell halve i hver form. Stek bunnene på 190 C i 20 minutter. Sett de til avkjøling.

Fyll:
Hakk opp 675 gr sjokolade med kniv eller bruk en stavmikser.
Ha sjokoladen og vaniljestang i en balje. Varm opp fløten til den koker og tøm den over sjokoladen. Rør godt og sett det til avkjøling i kjøleskap.

Anretning:
Del hver kakebunn i 2, og smør 3/4 av fyllet mellom lagene på bunnene. Ha den siste fjerdedelen på toppen av kaka. Dersom du synes det blir vanskelig å dele bunnene, 
kan du la det være og helle 1/2 av sjokoladefyllet 
direkte mellom de to kakebunnene og ha 1/2 på topp.
Serveres med bjørnebær og kaffe!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...