Jakten på den perfekte hamburgeren er ikke bare bare. Etter å ha smakt på utallige kyr i en god del forskjellige gatekjøkken, kjeder, restauranter og land opp gjennom årene, er det egentlig slik at det finnes mye dårlig der ute, men også mange gode. Utrolig nok kan man få kjøpt en av de beste burgerene jeg noensinne har smakt på Onkel i Kristiansund. De har en variant som smaker aldeles nydelig. Så til hjemmelaget hygge. En Chibatta'ish-brød variant må etter mitt syn bakes, heves, stekes, dynkes og ristes lett i en nydelig hvitløksolje. Til gjengjeld for innsatsen får man et hamburgerbrød med ingredienser som gir en helt usedvanlig smak.
Dette er virkelig bare god
hamburger.
Pølse i brød eller "hot dog" som de sier i USA, kan være en veldig enkel og lett rett. Men en pølsespesialist i SoCal, Dirt Dog, Los Angeles ville det anderledes. Magien de gjorde med en pølse der trigget også fantasien min. Med litt innsats kan man altså lage det om til en mye mer spennede og ikke minst velsmakende rett. I denne varianten bør man legge litt energi i å finne ei god pølse.
Dette er virkelig bare god
hamburger.
Pølse i brød eller "hot dog" som de sier i USA, kan være en veldig enkel og lett rett. Men en pølsespesialist i SoCal, Dirt Dog, Los Angeles ville det anderledes. Magien de gjorde med en pølse der trigget også fantasien min. Med litt innsats kan man altså lage det om til en mye mer spennede og ikke minst velsmakende rett. I denne varianten bør man legge litt energi i å finne ei god pølse.
Til gjengjeld for innsatsen blir det for meg et pølsebrød med ingredienser som gir det en helt usedvanlig smak.
Dette er virkelig bare god
pølse.
Dette er virkelig bare god
pølse.
PØLSE & HAMBURGER:
Ingredienser (18 stk)
Fine brød:
Deig
18 dl mel
Deig
18 dl mel
6 dl vann
7 ss olje
1,5 ts salt
50 gr gjær
3 hvitløk uten fedd presset (2-3 vanlige fedd)
15 ss olje
1 ss basilikum
1 ss oregano
litt sukker
Hamburger(6 stk)
800 g karbonade deig
1 egg
1 ts flaksalt fra Gossen
Kvernet pepper
Garnityr
Salat
3 Maiskolber
Tomat
Løk
Blåmuggost i skiver
1 egg
1 ts flaksalt fra Gossen
Kvernet pepper
Garnityr
Salat
3 Maiskolber
Tomat
Løk
Blåmuggost i skiver
12 baconskiver
Pølsetype I(6 stk)
Chillipølse
6 Baconskiver
Garnityr til type I
Søt majones
Blanket løk i teriyaki saus
Blanket løk i teriyaki saus
Cheddar ost
Ristet reke
Hvitløks dressing
Boston agurk
Fellesgarityr
Boston agurk
Pølsetype II(6 stk)
En god ostepølse
6 Bacon skiver
Garnityr til type II
Blanket løk
Cheddar ost
Rekesalat
Rekesalat
Heinz tomat ketchup
Grov og/eller søt sennep
Hvitløks dressing
Tidbruk ⏰Grov og/eller søt sennep
Hvitløks dressing
Hamburger dressing
Boston agurk
Boston agurk
40 min "jobb"
Start fire timer før og bak ut 12 pølsebrød og 6 Hamburgerbrød. Kna de i 20 min eller kjør de i miksmaster i 12 minutter. Deigen deler du så opp i 18 like stykker, og rull de ut til pølser og klem de litt flate med knyttneven så de blir ca 7 cm brede. La de heve til dobbel størrelse (ca 1 time). Stek de i forvarmet ovn i ca 20 min på 200 C.
Brødene tas ut til avkjøling.
Brødene tas ut til avkjøling.
Bland karbonadedeigen og lag 6 like store deler som du presser flat i passende størrelse.
Så er tiden kommet for grillingen.
Dekk helst risten med aluminiumsfolie for å beskytte mot fettsøl.
Grill hamburgeren til saften pipler opp, da skal den snus. Ha på muggost og la den smelte mens burgeren stekes ferdig på den andre siden.
Liker du hamburgeren godt stekt, kan du steke den 1 minutt på en side, snu den, og steke den i 1 minutt på andre siden - gjenta dette til du synes den ser godt nok stekt ut. Da blir hamburgeren helt jevnt stekt.
Lag tre små snitt i "ryggen" på hver pølse, wrap bacon rundt, og grill pølsene over svak varme. Bruk gjerne 20-25 minutt. Blank samtidig stimlet løk og reker. Når pølsene er nesten ferdig, del brødene i nesten 2 på langs, dynk litt i olje og rist de lett på grillen. Når de er ferdig stekt er tiden kommet for anretning.
Hamburger:
En skikkelig god hamburger skal bygges opp med dressing, garnityr og grønnsaker på bunn, og burgeren øverst.
Smør på dressing, ketchup og boston agurk nederst. Bygg så videre med salat, tomat og løk. Ha på burgeren med blåmuggost til slutt, og topp den gjerne med noen skiver sylte agurk og bacon helt øverst. Mais kolben serveres hel ved siden av.
Pølse:
Ha i rekesalat og løk i først, deretter pølse, så cheddar, eventuelt litt ristet reke, litt hvitløksdressing og til slutt ketchup og sennep. Server øyeblikkelig.
Dekk helst risten med aluminiumsfolie for å beskytte mot fettsøl.
Grill hamburgeren til saften pipler opp, da skal den snus. Ha på muggost og la den smelte mens burgeren stekes ferdig på den andre siden.
Liker du hamburgeren godt stekt, kan du steke den 1 minutt på en side, snu den, og steke den i 1 minutt på andre siden - gjenta dette til du synes den ser godt nok stekt ut. Da blir hamburgeren helt jevnt stekt.
Lag tre små snitt i "ryggen" på hver pølse, wrap bacon rundt, og grill pølsene over svak varme. Bruk gjerne 20-25 minutt. Blank samtidig stimlet løk og reker. Når pølsene er nesten ferdig, del brødene i nesten 2 på langs, dynk litt i olje og rist de lett på grillen. Når de er ferdig stekt er tiden kommet for anretning.
Hamburger:
En skikkelig god hamburger skal bygges opp med dressing, garnityr og grønnsaker på bunn, og burgeren øverst.
Smør på dressing, ketchup og boston agurk nederst. Bygg så videre med salat, tomat og løk. Ha på burgeren med blåmuggost til slutt, og topp den gjerne med noen skiver sylte agurk og bacon helt øverst. Mais kolben serveres hel ved siden av.
Pølse:
Ha i rekesalat og løk i først, deretter pølse, så cheddar, eventuelt litt ristet reke, litt hvitløksdressing og til slutt ketchup og sennep. Server øyeblikkelig.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar