Oppskriften stammer fra kokeboken Menn som lager mat. Jeg har tilpasset den, og forkortet hevetiden så den blir helt perfekt etter mine preferanser. Kjapt og enkelt. Dette er,
bare gode pølse og hamburger brød!
Ingredienser
8 store Pølsebrød
8 store Hamburgerbrød
1200 g hvetemel
8 store Pølsebrød
8 store Hamburgerbrød
1200 g hvetemel
200 g fint rugmel
8 dl vann
8 dl vann
50 g sukker eller 2 ss sirup
30 g salt
50 gr gjær
Sesamfrø
Sesamfrø
Vannet skal gjerne være lunkent. Du finner raskt rett temperatur ved å la lunkent vann renne langs rista på hånda di. Juster litt til du ikke lengre kjenner forskjell på temperaturen i vannet og kroppsvarmen på rista di, Da har vannet passe temperatur til å heve brødene på en halvtime.
Ha i det våte, så det tørre.
Elt sammen i food prosessor på lav hastighet i 10-15 min eller for hånd i 20 minutter. Ingen forheving er nødvendig, det kan heve direkte på platen. Ha i nok mel til at deigen slipper bollen. Dersom den er for tørr ha i mer vann.
Ha i det våte, så det tørre.
Elt sammen i food prosessor på lav hastighet i 10-15 min eller for hånd i 20 minutter. Ingen forheving er nødvendig, det kan heve direkte på platen. Ha i nok mel til at deigen slipper bollen. Dersom den er for tørr ha i mer vann.
Er den for løs, ha i mer siktet hvetemel.
Del deigen i 2 like deler.
Den ene halvparten er til pølsebrød, den andre til
hamburger brød.
Pølsebrød:
Del deigen i 8, 10 eller 12 deler, alt etter om du ønsker store, medium eller små brød.
Trill delene ut som en pølse og klem de litt flate, de skal være ca 1,5 - 2 cm høye.
Hamburgerbrød:
Del deigen i 8, 10 eller 12 deler, alt etter om du ønsker store, medium eller små brød.
Trill den ut som en bolle, og klem den litt flat.
Pensle med vann, ha på sesamfrø.
Brødene skal heve til de er dobbelt så store.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar