mandag 10. juni 2019

Pølse og hamburger brød med rug


Pølse og hamburger brød 

Om oppskriften
Oppskriften stammer fra kokeboken Menn som lager mat. Jeg har tilpasset den, og forkortet hevetiden så den blir helt perfekt etter mine preferanser. Kjapt og enkelt. Dette er, 
bare gode pølse og hamburger brød!

Ingredienser
8 store Pølsebrød
8 store Hamburgerbrød

1200 g hvetemel
200 g fint rugmel
8 dl vann
50 g sukker eller 2 ss sirup
30 g salt 
50 gr gjær

Sesamfrø

Vannet skal gjerne være lunkent. Du finner raskt rett temperatur ved å la lunkent vann renne langs rista på hånda di. Juster litt til du ikke lengre kjenner forskjell på temperaturen i vannet og kroppsvarmen på rista di, Da har vannet passe temperatur til å heve brødene på en halvtime. 
Ha i det våte, så det tørre. 
Elt sammen i food prosessor på lav hastighet i 10-15 min eller for hånd i 20 minutter. Ingen forheving er nødvendig, det kan heve direkte på platen. Ha i nok mel til at deigen slipper bollen. Dersom den er for tørr ha i mer vann.
Er den for løs, ha i mer siktet hvetemel. 

Del deigen i 2 like deler. 
Den ene halvparten er til pølsebrød, den andre til 
hamburger brød.

Pølsebrød:
Del deigen i 8, 10 eller 12 deler, alt etter om du ønsker store, medium eller små brød. 
Trill delene ut som en pølse og klem de litt flate, de skal være ca 1,5 - 2 cm høye.

Hamburgerbrød:
Del deigen i 8, 10 eller 12 deler, alt etter om du ønsker store, medium eller små brød.
Trill den ut som en bolle, og klem den litt flat.

Pensle med vann, ha på sesamfrø.
Brødene skal heve til de er dobbelt så store.
Stek i forvarmet ovn på 210 C i 20-25 min.



Bon apetit! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...