søndag 7. mai 2017

Grillet ørret med rømmesaus


Om retten
Dette er en utsøkt grillrett av Lerøy aurekoteletter. Det var på hyttetur med Maritech på bedriftshytte på Oppdal jeg fikk servert denne retten første gang. Noen ganger har jeg ikke så lyst til å bruke min tid i svette buler og påfølgende hangover neste dag. På denne turen må jeg med skam å melde, innrømme at jeg stakk til flyplassen på Oppdal og tok noen fantastisk spennende timer i seilfly istedet. De andre satte igang med full afterski. Da jeg kom tilbake til hytta, sto det 6 brisne menn der og lagde mat. Jeg fikk litt kjeft for å ha stukket av, men da jeg lovde på tro og ære å lære bort noen telemark ski triks til neste dag, samtidig som at jeg skrøt av maten, vart det god stemning likevel, takk og lov. Gutta hadde så absolutt ikke ligget på latsiden. Maten smakte nydelig. Det var spesielt sausen jeg falt for, den var noe for seg. De lagde ris til, mens laksen var ovnsbakt. Jeg har valgt for min egen smaks skyld å bruke aure i denne oppskriften, jeg liker den best grillet. Sausen som serveres til er som sagt aldeles fortreffelig. Du kan ha potetstappe, bakt potet, pommes frites eller kokt ris til. Dette er kanskje den beste sausen til laks og aure jeg har smakt. Den er overraskende enkel å lage selv om det er mye godt i 👍

Ingredienser
Til 2 personer

Saus:
 Litt olivenolje
1 fedd hvitløk
250 gr bacon i biter
110 gr Champignon
1 stk rød Paprika
1 stk Purre 
110 gr mais
3 dl lettrømme
2 1/2 dl matfløte 
(vita hjertegod)
Flaksalt
Chillipepper
1/4 ts sukker

Laks eller ørret:
400 gr Lerøy laks eller ørret kotelett
Sitron pepper
Flaksalt

Bakt potet, potetstappe, ris eller pommes frites til. 

Løkfritt:
Bytt ut purre med fennikel

Loff og meierismør.

Slik gjør du
Forbered bakt potet, potetstappe, pommes frites eller ris. Til sausen, finn frem en gryte, bruk litt olje og surr litt finhakket hvitløk. Surr bacon. Ha så i champignon, surr denne litt, så purre, paprika og mais. Ha i en boks fløte og en boks rømme, og tilsett salt og pepper. La det ikke koke opp, bare så vidt symre. Done! Grill laks eller aure kotelettene, gjerne på folie, og tilsett litt sitron pepper eller hvitløkspepper og flaksalt. Jeg pleier å grille de i ca 5 min på hver side. 
Retten serveres gjerne med enten bakt potet, potetstappe, ris eller pommes frites til. Tilsett gjerne hjemmebakt loff og meierismør.


Tidbruk ⏰
60 minutter

Tips 
Du kan servere en god fiskesuppe som forrett til denne fiskeretten om du vil.


Bon appetit 👌

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...