Om retten
Skikkelig spaghetti eller makaroni som ikke smaker gummi og saltvann er skammelig enkelt å lage.
Skikkelig spaghetti eller makaroni som ikke smaker gummi og saltvann er skammelig enkelt å lage.
Jeg kokte i mange år makaroni eller spaghetti til ulike kjøttsauser, der resultatet stort sett var helt greit. Egentlig varierte smaken aldri, det vart jevnt over en al dente pasta som smakte gummiaktig og salt, slik pasta gjerne gjør. For å legge fornærmelse til skade så tilsatte jeg lydig pasta vann til mine ulike tomatbaserte kjøttsauser, etter mesterkokkenes tydelige pålegg. Kjøttsausen fikk da en fyldig smak av, ja, pastavann. Vel, et enkelt triks revolusjonerte for meg all pasta laging for alltid. Trikset er enkelt, men effektivt og passer til alle typer pasta om du liker hvitløk og smør. Alle som fikk en aha opplevelse første gangen de smakte hvitløksbrød vet akkurat hva jeg snakker om, for kombinasjonen smør og hvitløk er helt magisk.
Dette er bare god pasta!Ingredienser
1 ts olivenolje
1 knust og hakket hvitløksfedd
1/4 hakket løk
1 knust og hakket hvitløksfedd
1/4 hakket løk
1 1/2 - 2 ltr kokende vann
Pasta
500 gr pasta
2-3 ts salt
Tidbruk ⏰
ca 15 minutter totalt
Slik gjør du
Sett en liter vann til koking på vannkokeren. Når den nærmer seg oppkok, slå plata på fullt, sett på ei romslig gryte. Tilsett umiddelbart 1 ts olje i panna samt knust og fin hakket hvitløk og løk. Liker du ikke løk, kan du bruke gullerot, persillerot, buljong etc. Bare bruk fantasien og prøv deg frem. La det steke lett, tilsett så saltet og umiddelbart vannet. Pass nå på så du ikke brenner deg når du tilsetter vannet. Tilsett så pastaen og gi det et oppkok. Sett 1/2-1 ltr vann til på vannkokeren, og tilsett vannet når det koker. Skru så ned varmen litt, og la pastaen småkoke uten lokk i tiden som står på pakka eller til din smak. Når pastaen er ferdig kokt, sil av vannet, og tilsett noen klatter smør og margarin. Min smak er ca 150 gr pr 500 gr pasta. Er det fersk pasta, gjelder akkurat samme prinsippet.
Pasta
500 gr pasta
2-3 ts salt
Tidbruk ⏰
ca 15 minutter totalt
Slik gjør du
Sett en liter vann til koking på vannkokeren. Når den nærmer seg oppkok, slå plata på fullt, sett på ei romslig gryte. Tilsett umiddelbart 1 ts olje i panna samt knust og fin hakket hvitløk og løk. Liker du ikke løk, kan du bruke gullerot, persillerot, buljong etc. Bare bruk fantasien og prøv deg frem. La det steke lett, tilsett så saltet og umiddelbart vannet. Pass nå på så du ikke brenner deg når du tilsetter vannet. Tilsett så pastaen og gi det et oppkok. Sett 1/2-1 ltr vann til på vannkokeren, og tilsett vannet når det koker. Skru så ned varmen litt, og la pastaen småkoke uten lokk i tiden som står på pakka eller til din smak. Når pastaen er ferdig kokt, sil av vannet, og tilsett noen klatter smør og margarin. Min smak er ca 150 gr pr 500 gr pasta. Er det fersk pasta, gjelder akkurat samme prinsippet.
Tips:
Du får nå en ekstra smakfull pastasaus som kan tilsettes alle kjøttsauser til pasta. Den gir sausen mer fylde og en smak av hvitløk.
Om pasta
Alle pasta har ulike egenskaper. Typen påvirker smak og størrelse på pastaen.
Det finnes mange typer og oppskrifter. Denne posten handler mest om Spaghetti og makaroni. Barilla No5 passer bra til hele familien.
Les mer om spennende pasta typer her:
33 Types of Italian Pasta and Their Uses - Jessica Gavin
Alle pasta har ulike egenskaper. Typen påvirker smak og størrelse på pastaen.
Det finnes mange typer og oppskrifter. Denne posten handler mest om Spaghetti og makaroni. Barilla No5 passer bra til hele familien.
Les mer om spennende pasta typer her:
33 Types of Italian Pasta and Their Uses - Jessica Gavin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar