onsdag 10. juli 2024

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry

Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker og ertestuing gryta til far og mor. Ikke bare fordi den har et internasjonalt tilsnitt og smaker helt fortreffelig. Denne retten kan gi deg magasjau i flere dager, der du sitter trygt plassert i eget hjem og emulerer slik sett kanskje en ekte tur til opphavslandet best mulig. Årsaken er de sterke og uvante krydrene man må tilsette for å lage verket. Men den er virkelig utrolig god på smak, selv når man bruker rimelige ingredienser fra Coop Extra sin ekstra billige portefølje. Prøv det, og se om du synes det er verdt en dag med lidelse. For min del var det absolutt verdt det.

Dette er bare god HOT Indian Chicken Curry! 


Ingredienser 4 persjoner:

4-6 Kyllinglår

Marinade: 

6 ss yoghurt 

2 ts spisskummen 

2 ts gurkemeie / safran

2 ts koriander

2 ts ingefær 

2 ts garam masala

1 ts karry pulver

4-5 hakket spansk pepper

3 fedd hakket hvitløk


Curry:

2 rødløk

3 fedd hakket hvitløk

2 ts spisskummen 

2 ts gurkemeie / safran

2 ts koriander

2 ts ingefær

1 ts karry pulver

1 ts garam masala

1 boks herm. tomat (mutti polpa)

1 ss tomatpurre

3-4 hakket spansk pepper

2-3 dl fløte

1 ts sitronsaft

1-2 ts honning

50 gr margarin

50 gr meieri smør

Smak til med dryss av flak salt


Slik gjør du:

Legg kyllinglårene i en brødpose, du fyller med marinade, la tine over natta på et fat.

Grill lårene raskt på hver side i noen minutter, legg de på side varme under lokk på grillen på ca 220c i 20 min, prøv å time det så de er ferdige samtidig med risen.

Curry

Blank løken, tilsett hvitløk. Så krydder. Tilsett resten, kok opp, rør og smak til med salt.

La redusere litt og koke i ca 20 min.

Ta av panna og tilsett de grillede lårene tilslutt i gryta. Server med Nan brød og jasmin ris 

Enjoy!

Tips:

Du kan ganske enkelt bruke karry fremfor all disse forskjellige krydder, men smaken blir ikke helt den samme. Du kan også bruke hel ingefær i skiver og surre den sammen med løken om du vil. Det finnes også hele frø du kan knuse lett og bruke i karrien. Da bør sausen siles rett før servering. Om du ønsker en helt perfekt jevn karry, kan du kjøre den med en stavmikser og sile den til slutt.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...