tirsdag 21. november 2023

3 Detroit style pizza in 1



Detroit Pan Pizza m/Gilde kjøttdeig

Om retten
Oppskriften stammer igrunn fra flere forskjellige influensere på youtube kombinert med egne patenter inspirert av fyll fra min tid hos Peppes Pizza i Ålesund. Denne Pizzaen er et aldeles nydelig potpurri av smaker, der jeg har forsøkt å ekstrahere det beste av pizza i en pan pizza samt legge på 3 typer fyll for variasjon. Slik jeg ser det er dette en svært god forening av deig, ost, tomatsaus, kjøttsaus, garnityr og grønnsaker dersom alle teknikkene benyttes. Smaken er så utrolig god at ved første bit, så eksploderer ganen i en regnbue av fyldige, gode smaker. La oss ikke glemme varemerket til en Detroit pizza - en skikkelig sprø og crauchy bunn. Server gjerne med øl eller vin. Dette er virkelig 
bare god pizza!


Deig
Lag gjerne en polish:
150 g mel
150 g vann
1 ts honning
25 g gjær

Bland sammen.
La stå minst 1 døgn i kjøleskap.

Ta frem polish innen 4 dager og tilsett:
100 gr mel brød/all purpose
110 gr mel typo 00
120 gr vann
8 gr salt
25 gr gjær
1/2 ss oliven olje

Tomatsaus del 1 og 2
1 ts olivenolje
1 fedd hvitløk knust
1/8 løk, grov hakket. 
400 gr Pulpo hermetiserte tomater
2 ss tomatpurre
1 ts oregano
1 ts basilikum
En dasj honning eller et strø sukker
Del 2: bland ut 1/2 tomatsausen med 1/2 pose tacopulver og rør.

Kjøttdeig
Stek 300 gr kjøttdeig 
1 fedd hvitløk
1/4 ts salt
2-3 knuste flak spansk pepper 

Ost
200 gr Mozorella fast
200 gr 3 / 4 oster
70 gr parmesan

Topping på Pizzaens del 1
150 gr Kjøttdeig
1/2 tomatsaus u/tacosaus
1/3 av Ost
1/2 Løk hakket
1/2 Paprika hakket
100 gr Champignon hakket
10 Chorizo skiver

Topping på Pizzaens del 2
150 gr stekt kjøttdeig 
1/2 tomatsausen med taco saus
1/2 løk hakket
1/2 paprika hakket
60 gr mais
1/3 Ost
6-10 Japeno skiver
6 taco skjell, på skrå

Topping på Pizzaens del 3
Pesto (ca 1/2 glass)
150 gr kylling stekt i hvitløk
og en 1/3 pose Wok saus fra blue dragon
1/3 Ost
1/2 rødløk
1/2 Paprika
1/2 Champignon

Dip I
2 stk avakado
2 ss rømme
1/2 fedd finhakket hvitløk
1/6 Finhakket løk
Litt salt og pepper

Dip II
Tzatziki
1 stk slangeagurk
1/2 hvitløk uten fedd knust (2-3 vanlige fedd)
3 desiliter gresk yoghurt eller kesam
1/2 ts salt
1/4 ts hvit nykvernet pepper

Slik gjør du:
Deig
Har du ikke polish, inkluder ingrediensene fra polish og følg ellers oppskriften. Har du dårlig tid, kutt ut de siste 2x60 min hevingene og hev den direkte i formen:
Hev 15 min
Strekk deigen
Hev 15 min
Strekk deigen
Finn frem plastfolie, smør den med olivenolje og dekk baljen.
Hev 60 min
Strekk deigen

Ha litt olivenolje på hendene og ta ut deigen 
Form deigen til en ball og legg den på benken
Skyll bollen helt ren, tørk godt
Smør bollen med olivenolje
Ha i deigen, hev 60 min

Ta frem form på ca 20×30, legg i et bakepapir så det dekker over kantene. Finn frem en saks og klipp vekk bakepapir som henger over kantene. Smør så papiret godt med olivenolje. 
Velt så deigen forsiktig over i formen. Pga olje i bollen skal den nå slippe den lett.Ha litt olje på fingrene og press deigen forsiktig utover med finger spissene.

Hev i minimum 40 minutt i formen.

Tomatsaus
Mens deigen hever for siste gang i formen, finn frem en gryte for tomatsausen. Stek finhakket hvitløk og løk lett i olje og tilsett hermetisert tomat, tomatpurre, krydder og honning. Gi et oppkok og la simre i 10-15 minutter

Kjøttfyll
Finn så frem en stekepanne og stek kjøttdeig. Tilsett salt og pepper.
Samle kjøttdeigen over på en halvdel av stekepanna, trekk panna halvt av plata. Knus ett fedd hvitløk, ha i 1 ts olje og stek lett i den  ledige delen. Skal ikke bli brun. Vend sammen.
Ta 1/2 av kjøttdeigen til til side og bland den med tomatsaus uten taco saus. Ta den andre 2 halvdelen med kjøttdeig til side og bland den med tomatsaus med taco pulver.

Stek så kyllingen, bruk gjerne litt wok saus du liker fra Blue Dragon for å få en god smak du liker på kylligen.

skjær 8-10 skiver Chorizo

Anrett så ihht topping del 1, 2 og 3 som beskrevet over.

Grønnsaker
Hakk 1 løk, 1/2 rødløk, 1-2 paprika, 250 gr champignon

Til slutt:
Strø av flaksalt, oregano og basilikum 
Et sveip med olivenolje tilslutt

Steking
Stekes i ovn på nederste rille i 240 c i 25-35 minutter, avhengig av styrken på din ovn. Sjekk underveis.
NB! Når pizzaen er halvstekt, legg et bakepapir oppå, ellers blir toppingen svidd. 
Når pizzaen er ferdig stekt, smett den over på en rist og la den hvile i 5 minutter. Ellers blir bunnen myk.

Nå er pizzen klar til å serveres.

Bon Apetit!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...