Dette er en fantastisk saus til fisk. Smaken er utrolig syrlig, ekte og nydelig. For de som ikke har smakt hjemmelagd Hollandaise før, prøv denne! Råvarene er så gode at krydder trengs ikke, synes jeg. Trikset er egentlig bare å vispe en del, og bare være litt tålmodig og forsiktig så eggeplommene ikke skiller seg.
Ingredienser
200 gr usaltet meierismør
1 dl hvitvin
4 ss hvitvinseddik
3 stk eggeplommer
½ stk freskpresset sitron
½ ss tørket persille
Tidbruk ⏰
15 minutt
Slik gjør du
Ta frem en kjele, og smelt det usaltede smøret. La kjølne til bunnfallet legger seg. Det laget som flyter oppå er klarnet. Ta frem ei stekepanne og en visp og ha i avkjølt klarnet smør og eggeplommer mens panna er kald. Sett ei plate på nesten full varme, ha stekepanna på ovnen ca 15 sek, trekk den av og la den kjøle i ca 15 sek. Fortsett slik mens du visper til sausen nesten stivner. Trekk panna til sides og ha i resten. Visp kraftig. Done!
Tips
Er du uheldig og det klumper seg litt til, kan du prøve å bruke en stavmikser til å jevne ut sausen. Vil du eksperimentere litt, kan du prøve å ha i litt kvernet hvit pepper, litt salt og en finhakket sjalottløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar