Om retten
Dette er en kjapp, skikkelig enkel og nydelig bearnéssaus til biff eller kylling. Smaken er så fyldig, ekte og fantastisk god at det er en fryd. For de som ikke har smakt hjemmelagd bernaise før, prøv denne! Råvarene er så gode at krydder trengs ikke, synes jeg. Trikset er egentlig bare å vispe en del, og bare være litt tålmodig og forsiktig så eggeplommene ikke skiller seg.
Tidbruk ⏰
10 minutt
Ingredienser
200 gr meierismør
3 stk eggeplommer
1 dl hvitvin eller eplemost
4 ss hvitvinseddik
1 ts estragon
1/2 ts sukker
1/2 ts sukker
Slik gjør du
Ta frem ei stekepanne og en visp og ha i kaldt smør i klatter og eggeplommer mens panna er kald. Sett ei plate på nesten full varme, ha stekepanna på ovnen ca 15 sek, trekk den av og la den kjøle i ca 15 sek. Fortsett slik mens du visper til sausen nesten stivner. Trekk panna til sides og ha i resten. Visp kraftig.
Done!
Done!
Tips
Er du uheldig og det klumper seg litt til, kan du prøve å bruke en stavmikser til å jevne ut sausen. Vil du eksperimentere litt kan du prøve å ha i ett knust laubærblad og litt finhakket sjalottløk og smake til med litt ferskpresset sitronsaft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar