Om retten
Du, prøv å ha i fløte istedet for vann, ropte en glad stemme fra stua. Da blir den mye bedre!
Det var min kjære eks, journalisten og matbloggeren, Eva, som rakk å gi meg ideen til denne aldeles nydelige oppskriften, rett før jeg gikk ut på dato. Hun må få kreditt for denne oppskriften. I samboerskap går forfatteren av denne bloggen, i likhet med melk ut på dato. Som for polfareren Kagge, skjer det ca. hvert 5 år. Ikke misforstå, jeg hadde virkelig glede av å være sammen med dette eksotiske, intelligente, rødhårede fyrverkeriet av en skjønnhet i flere år. Men som jeg alltid har sagt, maten varer jo evig. Den har en egen evne til å spre glede i flere år, tiår, ja generasjoner, selv etter dramatiske samlivsbrudd. Man sier at tiden leger alle sår, men for meg har det mest vært maten. Noe jeg bar preg av der jeg koste meg med den gjennom flere år som alenefar med både jobb og firma. Altså - no hard feelings for i maten lever det, som for noen vart en flyktig og til tider noe ustabil kjærlighet, fortsatt videre. Også etter at den har dødd og teppet har lukket seg etter forestillingen. Som en litt uventet bonus kan andre også ha glede av slike oppskrifter. Mine, dine, våre felles barn, familie, slekt, venner, nye partnere og blogglesere. Jeg kjenner faktisk en som gikk igjennom det som mange ville kalle et stygt samlivsbrudd. Men så gjorde han omtrent alt sammen av det gode han hadde opplevd med eksen, med sin nye flamme - og la det ut på facebook. Slik sett er gode opplevelser noen ganger virkelig vinn, vinn og man kan dele det videre.
For den som ikke har prøvd å bytte ut vannet på pakken med fløte, håper jeg dette kan være en øyeåpner. Dette er ganske enkelt en virkelig fantastisk god fløtesaus og spaghetti.
Ingredienser
For 4 personer
Bruk gjerne jerngryte til denne
Middag:
Litt olivenolje i panna
400 gr Karbonadedeig eller 600 gr biffstrimler
100 gr bacon terninger/biter
1/4 ts salt
1/2 ts kajenne pepper
1-2 fedd knust hvitløk
100 gr Champignon
1 løk hakket
1/2 rød paprika hakket
2 dl spaghetti vann
3 dl melk eller Oatly
3 dl kremfløte eller Oatly kremfløte
2 poser Toro spaghetti saus
1 ts paprikapulver
1 ts sukker
1/2-1 buljong terning
Pasta:
3-4 ltr vann
1 ss salt per ltr
600 gram Barilla no5 spaghetti
Litt olivenolje i panna
400 gr Karbonadedeig eller 600 gr biffstrimler
100 gr bacon terninger/biter
1/4 ts salt
1/2 ts kajenne pepper
1-2 fedd knust hvitløk
100 gr Champignon
1 løk hakket
1/2 rød paprika hakket
2 dl spaghetti vann
3 dl melk eller Oatly
3 dl kremfløte eller Oatly kremfløte
2 poser Toro spaghetti saus
1 ts paprikapulver
1 ts sukker
1/2-1 buljong terning
Pasta:
3-4 ltr vann
1 ss salt per ltr
600 gram Barilla no5 spaghetti
Slik gjør du
Hovedrett:
Begynne med å koke opp vann til pastaen. Stek karbonade deig/biff strimler og hakk litt grønnsaker mens du gir vannet et oppkok. Tilsett salt og pasta. Kjøttsausen er ferdig omtrent samtidig med pastaen om du er effektiv.
Stek karbonadedeigen i litt olivenolje. Ha i salt og pepper. Knus hvitløk og stek den litt i olje, bland den inn i karbonadedeigen.
Ta kjøttet ut av gryta og stek Champignonen og blank løken. Ta det ut av gryta. Ha posene med pastasaus i gryta og rør inn pastavann, melk og fløte. Smuldre buljong terningen med fingrene eller finhakk den med kniv og strø det over gryta. Rør så videre inn paprikapulver og sukker. Tilsett grønnsakene og kjøttet. La det småkoke i 5 min. Server gjerne med revet parmesan, pesto og Franske baguetter til.
Hovedrett:
Begynne med å koke opp vann til pastaen. Stek karbonade deig/biff strimler og hakk litt grønnsaker mens du gir vannet et oppkok. Tilsett salt og pasta. Kjøttsausen er ferdig omtrent samtidig med pastaen om du er effektiv.
Stek karbonadedeigen i litt olivenolje. Ha i salt og pepper. Knus hvitløk og stek den litt i olje, bland den inn i karbonadedeigen.
Ta kjøttet ut av gryta og stek Champignonen og blank løken. Ta det ut av gryta. Ha posene med pastasaus i gryta og rør inn pastavann, melk og fløte. Smuldre buljong terningen med fingrene eller finhakk den med kniv og strø det over gryta. Rør så videre inn paprikapulver og sukker. Tilsett grønnsakene og kjøttet. La det småkoke i 5 min. Server gjerne med revet parmesan, pesto og Franske baguetter til.
Barilla Spaghetti No5 og Pesto kan du få kjøpt i de fleste dagligvarer. Følg oppskriften på emballasjen. Du kan også bruke den sunne varianten med mye fiber i, men jeg synes kanskje den ikke helt yter retten rettferdighet.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar