fredag 25. oktober 2019

Taco Bravo


Taco Bravo
Taco Bravo er satt sammen av flere tips om gode tilsetninger som er samlet opp gjennom årene. Flere har bidratt og smakene er usøkte.
Dette er bare god Taco. 

4 personer
Løkfritt tacopulver (base):
1 1/2 ss Chillipulver
1 1/4 ts tørka oregano
1 ss malt karve eller spisskummen
1 ss paprika pulver
1 ss havsalt
1/2 ts Cayenne pepper

Bland og mal sammen.
NB: 
Bruk 1 1/2 ss og 1 dl vann til 400g karbonadedeig.

Kjøtt:
4-800 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

Guakamole:
2 Avacado most i pose,
1/4 ts salt
1/4 ts sukker
1/2 knust kvitløk fedd
1/4 finhakket løk
Et dryss cajennepepper
2 ss rømme

Grønnsaker til Taco'n
Tomat
Agurk
Mais
Løk
Paprika

3 dl Rømme

3-500 gr revet Ost, gjerne vanlig Norvegia

1-2 glass Taco saus

Taco tubs / skjell / tortillalefse 

Slik gjør du:
Stek karbonade deigen godt - ha i pulver og vann. 
Kok det i ett par minutter.

Lag guakamole ved å fjerne skallet og steinene først. Ha fruktkjøttet i en brødpose og tilsett resten. Bland alt godt sammen i posen og klem det ut i en bolle.
Grønnsakene hakkes opp i passe biter, og settes frem i små fat eller dyptallerkner. Jeg pleier å varme taco sausen litt i microen før servering.
Vanlige taco tubs / skjell varmer jeg som regel i noen minutter i ovnen på 220 C, mens tortillalefsen varmer jeg i ett minutt i microen. Følg veiledningen på pakka.

Bon apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...