lørdag 26. oktober 2019

Oldefars solbærsyltetøy


Solbærsyltetøy på Croissant

Bestemor og partner var på besøk fra Surnadal. Hun pleier å ha med seg litt frukt, cola og litt godter til barnebarna. Men denne gangen tok hun også med en rødvinspølse samt en ekstra liten skatt jeg ikke fant før besøket var over.
En hel uke etterpå, lørdags morgen, så jeg et beger av ukjent opprinnelse i kjøleskapet. Jeg kikket på toppen av begeret. På frysetapen sto det Solbær og en dato. Dette må da være min mors skrift, tenkte jeg og bestemte meg for å inkludere det til frokosten. Det angrer jeg ikke på. For så langt, er det jordbærsyltetøy som har vært favoritttilbehøret til hjemmelaget Croissant. Det smaker sikkert ikke så bra til som jordbær, tenkte jeg. Men der tok jeg feil. Grunnen til det er kanskje at syltetøyet er såpass sukret? Det la seg iallefall definitivt trygt på topp sammen med jordbær. Joda, jeg har forsket litt på hva som passer best til, både appelsinsyltetøy, bringebær, multe og blåbær - og nå solbær. Den butterfylte, litt sprø og crispy croissanten var slik jeg ser det en helt perfekt match til dette syltetøyet. Jeg sendte sporenstreks en melding etter oppskrift. Og ikke lenge etterpå tikket den inn - og nå er den kommet hit. Men altså - lag deg gjerne noen Croissanter for en best mulig smaksopplevelse før du prøver ut dette syltetøyet for første gang, se oppskrift her.
Dette er bare godt syltetøy. 

Oppskrift
1 kg bær, 1 l vatn og 2 kg sukker

Slik gjør du
blandes saman i kjele.
Kok opp og la blandinga fosskoke ca 1 min.
Rør så sakte i 5 min samtidig med at du fjerner skummet.
Avkjøl heilt, ha i plastbeger og frys ned, eller fyll varmt i tette glas og sett i kjellar.
Søtt og godt!

Bon apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HOT Indian Chicken Curry

HOT Indian Chicken Curry Denne oppskifta er dedikert til de som ikke har reist litt. De som kun har oppholdt seg noen meter fra kjøttkaker o...