Bruk helst Gilde: det kjennes på smaken
Om retten
Etter noen år over grytene kommer tilslutt en rett sammen, som er så nydelig at man alltid vil lage den igjen og igjen. Litt av årsaken til at smaken blir så god, er at sausen er helt fri for mel. Rene, gode, råvarer gjør dette til en utrolig rik smaksopplevelse. Så når du spiser denne retten, husk å ta deg ekstra god tid. Langtidsmørnet biff fra Gilde er i en egen klasse. Husk å nyte det litt hissige stikket fra sausen når den treffer smaksløkene dine. Ta deg tid til å kjenne den eksotiske søt smaken av ananas når du tygger forsiktig på den, og velg babytomater av høyeste kvalitet med omhu. Når de sprekker blir munnen fylt av en helt unik smakseksplosjon av salt, søtt, surt og bittert. Det smaker ganske enkelt helt fantastisk godt. Dette er virkelig bare god biff i fløtesaus med pasta tagliatelle.
Ingredienser
For 4 personer
Bruk gjerne jerngryte til denne
Middag:
Litt olivenolje i panna
800 gr biff strimler
1 ts flaksalt
2-4 piri piri/knuste hele kajennepepper
2-4 fedd knust hvitløk
100 gr Champignon
1 løk i strimler
1/2 rød, 1/2 gul 1/2 grønn paprika i biter/strimler
6 dl kremfløte eller Oatly kremfløte
1/2 kjøtt bullion terning
8-12 baby tomater delt i to
1 boks herm. ananas i biter (277g)
1 ts karry
1/4 ts paprikapulver
1 ts sukker
For litt ekstra:
Når biffen er stekt, hell over
en pose knorr pasta saus carbonara eller toro pastasaus.
Bytt ut 6 dl fløte med 4 dl fløte og 2 dl melk.
Prøv gjerne å ha i 150g finrevet Parmigiano Reggiano Parmesan
fra Parma i gryta, det vil gjerne løfte retten et ekstra hakk.
Litt olivenolje i panna
800 gr biff strimler
1 ts flaksalt
2-4 piri piri/knuste hele kajennepepper
2-4 fedd knust hvitløk
100 gr Champignon
1 løk i strimler
1/2 rød, 1/2 gul 1/2 grønn paprika i biter/strimler
6 dl kremfløte eller Oatly kremfløte
1/2 kjøtt bullion terning
8-12 baby tomater delt i to
1 boks herm. ananas i biter (277g)
1 ts karry
1/4 ts paprikapulver
1 ts sukker
For litt ekstra:
Når biffen er stekt, hell over
en pose knorr pasta saus carbonara eller toro pastasaus.
Bytt ut 6 dl fløte med 4 dl fløte og 2 dl melk.
Prøv gjerne å ha i 150g finrevet Parmigiano Reggiano Parmesan
fra Parma i gryta, det vil gjerne løfte retten et ekstra hakk.
Hot & spicey:
Ha i 1 ss sukker, 1 ss karry og 4-5 hele knuste kajennepepper / piri piri i tillegg om du vil gi smaksløkene dine et virkelig kick.
Bånd pasta:
3-4 ltr vann
1 ss salt per ltr
600 gram Barilla Tagliatelle båndpasta
Tilbehør:
Revet parmesan
Pesto
Franske baguetter m/meieri smør på
En god hvitvin
Saltat m/olivenolje, sorte delte oliven, tomat, agurk,
salt, sort pepper og fetaost i biter.
Rømme
Tidbruk ⏰
20-25 minutter
Slik gjør du
Hovedrett:
Begynne med å sette vann til bånd pastaen på oppkok. Stek biff, press hvitløk og hakk litt grønnsaker imens du venter på at vannet skal koke. Når vannet koker tilsett salt og pasta. Kjøttsausen er ferdig omtrent samtidig med pastaen om du er effektiv.
Stek biffen i litt olivenolje. Ha i salt og pepper. Knus hvitløk og surr den litt i olje, bland den inn i biffen.
Ta kjøttet ut av gryta og stek Champignonen og blank løken. Ta vare på kraften til champignonen. Ta det ut av gryta. Ha i biff og evt rør inn posen med pastasaus carbonara i gryta. Hell i evt melk og fløte. Smuldre bullion terningen med fingrene eller finhakk den med kniv og strø det over gryta. Rør så videre inn paprikapulver og sukker. Tilsett grønnsakene. Tilsett til slutt kraft/saus fra sjampingnon og Ananas boksen. La det småkoke i 5-6 min. Server gjerne med revet parmesan og Franske baguetter til.
Hovedrett:
Begynne med å sette vann til bånd pastaen på oppkok. Stek biff, press hvitløk og hakk litt grønnsaker imens du venter på at vannet skal koke. Når vannet koker tilsett salt og pasta. Kjøttsausen er ferdig omtrent samtidig med pastaen om du er effektiv.
Stek biffen i litt olivenolje. Ha i salt og pepper. Knus hvitløk og surr den litt i olje, bland den inn i biffen.
Ta kjøttet ut av gryta og stek Champignonen og blank løken. Ta vare på kraften til champignonen. Ta det ut av gryta. Ha i biff og evt rør inn posen med pastasaus carbonara i gryta. Hell i evt melk og fløte. Smuldre bullion terningen med fingrene eller finhakk den med kniv og strø det over gryta. Rør så videre inn paprikapulver og sukker. Tilsett grønnsakene. Tilsett til slutt kraft/saus fra sjampingnon og Ananas boksen. La det småkoke i 5-6 min. Server gjerne med revet parmesan og Franske baguetter til.
Barilla Tagliatelle båndpasta:
Følg oppskriften på emballasjen. Du kan også bruke den sunne varianten med mye fiber i, men jeg synes kanskje den ikke helt yter retten rettferdighet.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar