Dette jordbærsyltetøyet er absolutt premium. Det er fordi renskinga av bæra blir utført nøye- alt rusk, blad og stilkar er fjerna. Bæra skylles med hamsen på, og tørkes på duk / papir før de deles opp. Man bør helst skylle bærene og bruke norske bær. Dersom ikke bør bærene kokes i 1 min.
2kg bær
1kg sukker
1 pose gul Jam ( frysepulver)
Del opp bærene med kniv, eggdeler, eller kjør de litt med stavmikser. Røres så godt saman til sukkeret er smelta, ha i beger og frys ned.
Tips
Noen sverger til 1 ts vinsyre per kg bær. Smaken skal visst bli litt friskere. Jeg for min del, synes oppskriften er perfekt.
Går du tom for bær, kan du kjøpe frosne på butikken. Disse skal visst kokes, og skal ikke tines og fryses igjen. Jeg har løst dette ved å tine de halveis opp, kjøre de litt med stavmikser, sukre de, bland godt og fryse de ned igjen med det samme. Så tiner jeg de opp i mikroen. Man kan få hepatitt A av ukokte, frosne bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar